TransferWise – A nemzetközi átutalás korszerű módja

TransferWise – A nemzetközi átutalás korszerű módja

Nemzetközi deviza utalás olcsón, korrekten, egyszerűen, gyorsan. Ugye milyen jól hangzik? Olvass tovább és ismerd meg velünk a TransferWise adta lehetőségeket!

A TransferWise története

A TransferWise-t 2011-ben alapította két jóbarát, azzal a céllal, hogy kiküszöböljék a drága külföldi átutalást és pénzváltást. Azóta számos országban kínál rendkívül olcsó különböző devizaátutalásokat a rendszer. 

A TransferWise rendszer különlegessége

Ha a TransferWise-t választjuk a nemzetközi utalásokra, akkor egy innovatív rendszerrel találjuk szembe magunkat.  Hogy miért? Mert a pénz valójában nem hagyja el az országot, amikor külföldi számlára utalunk. 

Hogyan lehetséges ez? A rendszer úgy működik, hogy ha egy TransferWise felhasználó pénzt küld Magyarországra Németországból, egy másik felhasználó Németországba küld pénzt Magyarországról, akkor csak a fizetési információkat kell kicserélni és belföldi átutalási díj értékben jut el a pénz a személyekhez. Tehát a pénzösszegek belföldön maradnak és a résztvevők számláján jóváírásra kerülnek a megfelelő összegek. 

Több pénznemű számla

A TransferWise több pénznemű számlán több, mint 50 pénznemben tárolhatunk pénzt egyszerre, és amikor szükséges, átválthatjuk őket, mindig az aktuális középárfolyamot használva. Ingyenesen létrehozható és havidíja sincs. A több pénznemű számlához igényelhetünk egy TransferWise Mastercard betéti kártyát is, amelyről bárhol bármilyen pénznemben tudunk költeni. 

A Hello Word betéti kártya használata ideális külföldön és belföldön is egyaránt. 

  • Nincs számlavezetési díj, 
  • Ingyenes ATM-ből történő készpénzfelvétel, akár 200 £/hónap értékhatárig, az ezt meghaladó összegre 2% készpénzfelvételi díjat kell fizetni. 
  • Alacsonyk díjak a pénz átváltásakor — ez a díj 0.35% és 2% között kerül megállapításra. 

Ezek alapján ha belegondolunk sokkal ideálisabb útitárs külföldön, mint a hazai bankok betéti kártyái, hiszen ilyen alacsony átváltási díjakkal nem találkozunk a hazai bankok tekintetében. 

Cégek számára

A Transferwise “határok nélküli” számlája a hagyományos bankok által nyújtott devizaszámla szolgáltatás alternatívájaként áll a cégek rendelkezésére. Azoknak a vállalkozásoknak találták ki, amelyeknek rendszeres üzleti kapcsolatuk van az Egyesült Királyságban, az eurózónán belül, az Egyesült Államokban vagy Ausztráliában. Olyan, mintha az adott országban nyitottunk volna devizaszámlát anélkül, hogy betettük volna a lábunkat az országba, amely előny a hazai bankokkal szemben, hiszen céges számlát ritkán nyithatunk online. Emellett további devizákban köztük magyar forintban is tarthatjuk és kezelhetjük a vállalkozásunk pénzét. Pár példa, kiknek lehet különösen hasznos a Transferwise „devizaszámla”:

  • a külföldi piacokra dolgozó UX cégeknek, mobil- és webfejlesztőknek;
  • a nemzetközi piacon is aktív tanácsadó és fejvadász cégeknek, marketing ügynökségeknek;
  • külföldi beszállítóval is rendelkező webáruházaknak;
  • export-import cégek.

Ha sokat utazol külföldre vagy fontos számodra a devizaváltás kiszámíthatósága, akkor érdemes használnod a TransferWise-t hiszen díjak mindig előre láthatók és kiszámíthatók.

Ha szeretnél még több információt megtudni a TransferWise-ról, akkor olvasd el a legújabb e-bookunkat, amelyben még több hasznos információval fogsz gazdagodni az elektronikus fizetés témakörében! 

Kérem az ebookot!

Érdekel még több FinTech cég szolgáltatása? Olvasd el a következő blogcikkünk, amely a Curve-ról fog szólni.

Érdekel a Curve-ról szóló cikk!

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük