Revolut- Innovatív megoldás a mindennapi pénzügyekhez

Revolut – Innovatív megoldás a mindennapi pénzügyekhez

Egyetlen alkalmazás az összes pénzügyedhez! Ugye milyen jól hangzik? Olvass tovább és ismerd meg velünk a Revolut adta lehetőségeket!

Revolut története

A Revolut egy innovatív FinTech cég, amely 2015-ben indult útjára az Egyesült Királyságban. Azzal a céllal jött létre, hogy olyan szolgáltatást nyújtsanak, amely nem számol fel magas díjat devizaváltásért. Folyamatosan fejlesztik meglévő szolgáltatásaikat is, és bővítik újabb szolgáltatásokkal. A Revolut bebizonyította, hogy a banki szolgáltatások is lehetnek egyszerűek és kényelmesek is. Nézzük meg milyen szolgáltatásokat nyújt számunkra.

Kiadáselemzés a hatékony pénzkezelés érdekében

A pénzügyeink tudatos kezelése nem mindegyikünknek megy jól, de a Revolut megkönnyíti a dolgunkat.  Van egy könnyen használható kiadás elemző funkciója az alkalmazásnak, mely kategóriákra bontva megmutatja, hogy mennyit költöttünk az adott hónapban, vagy héten. Plusz kategóriát is megadhatunk, ezzel figyelni tudjuk, hogy például mennyit költünk kávéra a munkahelyünkön. Amennyiben hajlamosak vagyunk a túlköltekezésre, megadhatunk egy havi költségkeretet is, amelynél nem szeretnénk többet költeni, akár kategóriákra lebontva. Az alkalmazás jelez, amikor közel járunk a megadott szinthez. Miután látjuk költéseinket könnyebben tudunk okos pénzügyi döntéseket hozni, hiszen le tudjuk redukálni vagy akár meg is tudjuk szüntetni a fölösleges kiadásainkat.

Megtakarítás és pénzügyi célok elérése

A Revolut Széf szolgáltatásának köszönhetően egy funkción belül kezelhetjük megtakarításainkat és érhetjük el pénzügyi céljainkat. Nézzük hogyan működik a rendszer!  Lehetőségünk van személyes és csoportos széfet is létrehozni. Amennyiben egy autó vagy laptop vásárlása a cél használjuk személyes széfet. A hatékonyság érdekében adjuk meg az elérni kívánt összeget és határidőt, így biztos nem térünk le a célhoz vezető útról. 

Csoportos széfeket akkor célszerű létrehozni, ha osztozni szeretnénk másokkal a költségeken. Például közös ajándékvásárlás, nyaralás, albérlet költségek esetén. 

A széfbe kétféle módon helyezhetünk el pénzt. Felkerekíthetjük egész összegre a kifizetéseinket, így olyan, mintha a visszajáró aprópénzt egy perselyben gyűjtenénk. Beállíthatunk egyszeri vagy ismétlődő befizetéseket is, amellyel pl. hetente egy fix összeget átutalunk a széfbe annak érdekében, hogy minél előbb elérjük a céljainkat.

Revolut Junior számla

Már gyermekeink számára is elérhető a Revolut! Junior számlát hozhatunk létre 7-17 éves gyermekek számára, amelyhez külön gyerekeknek szóló kártya és alkalmazás tartozik. Így gyermekeink a felügyeletünk mellett költhetik pénzüket, illetve a számlájukra csak saját Revolut számlánkról tölthetünk fel pénzt, ezáltal biztonságos. 

Fontos, hogy a gyermekek minél fiatalabb korban sajátítsák el a felelős pénzkezelési szokásokat, amihez a Revolut remek megoldást nyújt. Egyéni szabályokat is beállíthatunk a kártya használatához, például letilthatjuk az online és érintéses fizetést a biztonság érdekében a kisebb korosztályú gyermekek számára. Érdekelnek egyéb megoldások arra, hogy gyermeked el tudja sajátítani a felelős pénzkezelés szokásait? Ismerd meg a magyar fejlesztésű CashFlow Magnet pénzügyi társasjátékot, ami izgalmas játékélményt nyújt fiatalok és idősek számára is egyaránt! 

Érdekel a társasjáték!

Számlatípusok a Revolut ügyfelek számára

A Revolut 3 féle számlatípust hozott létre ügyfelei számára:  Standard, Prémium, Metál

Standard számlacsomag

A Standard csomagnak nincs havi díja, ezáltal ingyenesen hozzájuthatunk a csomagba foglalt szolgáltatásokhoz. 

 • ingyenes MasterCard kártya 
 • több, mint 150 pénznemben fizethetünk bankközi átváltási árfolyamon
 • díjmentes készpénzfelvétel bankautomatából havi 200 £-ig, ezt meghaladó összegre 2%-os készpénz felvételi díj 
 • ingyenes forint és IBAN számla 
 • kártya kontroll: bármikor inaktiválhatod vagy újra aktiválhatod kártyádat az applikáción keresztül 
 • Revolut Junior számla 1 gyermek számára

Prémium számlacsomag

A Prémium a Standard számlacsomag kibővített változata, extra szolgáltatásokkal és nagyobb limitekkel. A Prémium csomag havi díja 2500 Forint, amely tartalmazza a Standard csomag összes előnyét, ezen felül pedig:

 • díjmentes készpénzfelvételt tartalmaz  400 £-ig, ezt meghaladóan ugyanúgy 2% készpénzfelvételi díj 
 • egyszer használatos virtuális kártyát
 • utazás esetén beteg-és csomagbiztosítás 
 • korlátlan díjmentes deviza váltás bankközi árfolyamon 
 • Revolut Junior számla akár 2 gyermeknek is.

Metál számlacsomag

A Metál csomaggal további extra előnyöket élvezhetsz, amelyeket a Standard és Prémium csomagok nem tartalmaznak. A Metál csomag havi díja 4200 Forint, amely tartalmaz:

 • díjmentes készpénzfelvételt 800 £-ig, ezt meghaladóan ugyanúgy 2% készpénzfelvételi díj 
 • biztosítás poggyász- és járatkésés esetére 
 • külföldi egészségbiztosítás 
 • Revolut Junior számla akár 5 gyermeknek is 
 • Európában 0,1%, Európán kívül pedig 1% pénzvisszatérítés minden kártyás fizetés után (havonta legfeljebb 4200 Ft-ig)

Ha szeretnél még több információt megtudni a Revolutról, akkor olvasd el a legújabb e-bookunkat, amelyben még több hasznos információval fogsz gazdagodni az elektronikus fizetés témakörében! 

Kérem az ebookot!

Érdekel még több FinTech cég szolgáltatása? Olvasd el a következő blogcikkünk, amely a TransferWise-ról fog szólni.

Érdekel a Transferwiseról szóló cikk!

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük