fbpx

CashFlow Mágnes Klubtalálkozó

Játszva tanulod meg a pénzügyi tudatosságot

A CashFlow Mágnes Klubtalálkozó egy körülbelül háromórás program, ahol elindítunk Téged a pénzügyi tudatosság útján a CashFlow Magnet szimulációs társasjáték segítségével. A játék betekintést nyújt az átlagtól jelentősen eltérő befektetői gondolkodásmódba, megismerteti mi is a Cashflow (= pénzáramlás) és miért olyan fontos a mindennapokban.

A Klubtalálkozó keretében egy asztalnál maximum 7 fő és egy moderátor ül. A moderátor navigálja a résztvevőket, hogy minél több élmény és tapasztalat birtokába juttassa a mókuskerékből szabadulni vágyókat. Jelenleg Budapesten a Galamb utcai irodánkban vagy az egri Széchenyi út 23-ban várunk benneteket önkéntes moderátorainkkal.

Tudományosan bizonyított rendszer
Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért egy játékot játszva akarunk tudást átadni, pedig ennek egy régóta bizonyított oka van. Kutatások alátámasztják, hogy a leghatékonyabb tanulási módszer nem az előadások hallgatása vagy könyvek olvasása, hanem az aktív, cselekvéssel kombinált, szimulációkban begyakorolt ismeretanyag elsajátítása.

A CashFlow Mágnes Klubtalálkozón egy óra alatt hét évet, tehát összesen huszonegy évet szimulálsz el életedből, komoly pénzügyi döntéseket meghozva egy teljesen kockázatmentes, játékos környezetben. Moderátoraink segítségével világossá válhat, hogy milyen viszonyban vagy a pénzzel, tudatosan bánsz-e vele. Megtapasztalhatod milyen az egekben szárnyalni és sikeres befektetőként tevékenykedni és ha úgy adódik azt is, hogy milyen az, amikor minden egyes fillér számít és nagyon oda szükséges figyelned pénzügyeid menedzselésére – pont, mint a valóságban!

Részvételed esetén elkészítjük saját pénzügyi kimutatásodat a programon, mely által realizálódik mennyi a CASHFLOW-d és mennyi megtakarítást szükséges befektetned esetedben ahhoz, hogy anyagi függetlenségben élj!

Tőkeképző workshop

Életből szerzett példák
A Cashflow Mágnes  Klubtalálkozón a résztvevők játszva tanulják meg a pénz működésének világát a Cashflow Magnet szimulációs oktató társasjátékkal és indulnak el a pénzügyi tudatosság felé vezető úton. A következő lépés a Tőkeképző workshop, melynek célja, hogy a könnyedén megszerzett tudást átültesse a gyakorlatba és az elméleti oktatáson túl jól működő gyakorlatias feladatokkal, ötletekkel, tanácsokkal és valódi példákkal, megoldásokkal segítse a leendő befektetőket.

Gyakorlatban mutatjuk meg a tőkeképzést
Ezt a 2 órás rendezvényünket kis csoportokban tartjuk. Egy rövid elméleti bevezetővel kezdünk, ahol a tőkeképzés fontosságáról, annak fortélyairól és a hatástöbbszörözés erejéről beszélünk. Majd gyakorlati példákon keresztül végigviszünk a tőkeképzés folyamatának lépésein egészen a befektetésig, majd az ingatlan vásárlásáig.  Megmutatjuk Neked, hogy akár napi 1000 Ft megtakarítással is eljuthatsz az akár százmilliós vagyon felhalmozásáig! Ne hagyd ki!

Befektetői Akadémia

A Befektetői Akadémia egy két napos, intenzív program, amely a pénzügyi tudatosság és befektetői szemléletmód elsajátításának következő lépcsőfoka. Az első nap délelőttjén a résztvevők megismerik – és csapatban ki is dolgozzák – a pénz öt szabályát, hogy miként tudják a hétköznapi pénzkezelést a lehető legegyszerűbben beilleszteni az életükbe. A tőkeképzés sajátosságait, működését egyszerűen, jól működtethető módon fogjuk bemutatni, ami Neked is segíteni fog a pénzügyi céljaid elérésében.

A délutáni elméleti rész során elemezzük a pénzügyi kimutatásodat, áttekintjük, hogy számodra is egyszerűen kezelhető legyen ez a témakör a jövőben. Hisz fontos, hogy tervezni és mérni tudd a kiadásaidat, bevételeidet. A tőkeképzés és tudatos döntés a befektetésekről is része a napi anyagnak.

A második nap délelőttjén többek közt együtt meghatározzuk, hogy mekkora tőkére van szükséged az anyagi biztonság eléréséhez és részletesen is láthatóvá válik miként tudsz haladni a pénz útján.

Végül a délutáni elméleti résznél az üzleti kapcsolatok, adakozás és folyamatos önfejlesztés fontosságáról is szó lesz. Igaz ennél a résznél valódi akciótervet is fogsz készíteni arra, hogy a következő 2-5 évben miként fogsz pénzügyileg komoly célokat megvalósítani.

Az elméleti részekhez gyakorlati játékok is tartoznak – a két nap alatt összesen négy. Minden gyakorlati játékot tematikusan építünk fel, hogy a gyakorlatban is megtapasztald mindazt, amit a Befektetői Akadémia során a kockázatokról, megtérülésekről, vagy az üzleti kapcsolatok fontosságáról tanulsz majd.

Pénzügyi Tudatosság kurzus a Hőgyészi Gyermekotthonban

Júliusban a CashFlow Mágnes Közössége a PÉNZMÁGNES Alapítvány önkéntesei segítségével Pénzügyi Tudatosság alapkurzust bonyolítottunk le a Hőgyészi Gyermekotthonba, ahol egy vidám, tanulságokkal teli napot tölthettünk együtt. A Gyermekotthonban élő lányok kaptak egy kis elméleti képzést, amely az elején ugyan kicsit elrettentette őket, de a játékban megismert kifejezések és fogalmak után minden megértésre került. A program fő célja, hogy a tizenévesek megismerjék és megértsék a pénzügyi világ szakkifejezéseit és eszközeit, majd a CashFlow 101 játék keretében megismert tudást a gyakorlati életükbe is hasznosítsák, amivel könnyebben megtervezhetik életútjukat és magabiztosan kezeljék majd pénzügyeiket felnőttként. Moderátoraink itt is azt tapasztalták, hogy olykor a gyerekek sokkal nyitottabbak a felnőtteknél, könnyebben nyitnak az új információk felé. Az otthon nevelői is sok tudással gyarapodtak és dicsérték a program hasznosságát, sőt szívesen látnak minket a jövőben is, hogy a lányok gyakorolhassák a tanultakat. A lányok elmondása alapján kellemesen csalódtak a játékban, mindenkinek nagy örömöt és elégedettséget okozott, amikor kijutott a mókuskerékből és örültek, hogy hasznos időt tölthettek velünk.

Élményfutás

2018-ban már harmadik alkalommal rendeztük meg az Élményfutás Csapatban családi futóversenyt, a Vulkán Társulással közösenegyütt. A program keretein belül, a résztvevők meghallgatnak egy különleges előadást, csapatban teljesítik a kijelölt távot és közben különböző kérdésekre válaszolnak. A nap fénypontja pedig a CashFlow 101 szimulációs társasjáték, ahol egy moderátor segíti a játékosokat, hogy kijussanak az élet mókuskerekéből. A korosztályok összetétele minden évben elképesztően változatos, a 8 éves gyermek és a felnőtt tapasztalt játékos is sikeresen játszik közösen, egy asztalnál. Ez a nap arról szólt, hogy a gyerekek, fiatalok képesek legyenek erősíteni a csapatban való szerepüket, hogy megtanulják, hogyan tudnak minél jobban EGY csapatként működni, biztatni társaikat és velük együtt ünnepelni.

Táncoktatás a PÉNZMÁGNES Alapítvánnyal

A PÉNZMÁGNES Alapítvány 2018. őszétől foglalkozik óvodás és iskolás gyerekek táncoktatásával Budapesten.

Az elsődleges szempont a gyerekek oktatásában, hogy játékos formában sajátítsák el a tánc alap formáit, miközben mozgáskultúrájuk fejlesztése mellett fejlődik szociális képességük és ritmusérzékük is. Mindezen felül  az órák felépítése, a zen és a tánc egyvelege különleges közösségi élményt nyújt a résztvevők számára.

Az óvodás és iskolás gyerekek részére elengedhetetlen a megfelelő mozgás annak érdekében, hogy egészségesen fejlődjenek. Ehhez pedig jótékony hatású a zene és az erre történő komplex mozgásfejlesztő gyakorlatok elvégzése, a korosztályhoz megfelelő szinten fejlesztő gimnasztikai elemekkel tarkítva. A gyerekek különböző zenei- és tánc műfajokkal ismerkedhetnek meg, ezáltal később könnyen tudnak választani, hogy mely stílus áll hozzájuk a legközelebb.   Fontos szerepe van az oktatás során a csapatmunkának, mert az órák során megtanulják a gyerekek milyen módon tudnak jól együtt dolgozni csapatban és annak milyen eredménye van.

Ha több mindent szeretnél róla megtudni keresd Szedik Anikót, alapítványunk Kuratóriumi Elnökét!

Energikusan Egészségesen program:

Programunk célja a tudatos életmód szokásainak elsajátítása 12-16 éves résztvevőkkel. Megismertetjük őket mind elméletben, mind pedig gyakorlatban az egészségtudatosság alapjaival interaktív, játékos módszerekkel.

Olyan tudást adunk át, amit a jövőben is kamatoztathatnak. Megtanítjuk a fiatalokat finom, egyszerű, és egészséges ételek és italok elkészítésére, így javítva életminőségükön.

Mivel az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly népbetegség hazánkban, fontos, hogy gyermekeinknek már egészen fiatal korukban szokássá váljon az egészséges, tudatos életmód.

A 2016-os évtől kezdődően elsőként Jánoshalmán, a fiataloknak létrehozott CashFlow Klubban valósítunk meg heti rendszerességgel ilyen, és ehhez hasonló, tartalmas, játékosan tanulható programokat.

Tematikánk az alábbi sorrendben épül fel:

Helyes táplálkozás előnyei, helytelen táplálkozás hátrányai

Az első alkalmon megismerkedünk az alapanyagokkal. Az okostányér fogalma is bevezetésre kerül, majd a miből mennyit és miért kell fogyasztani kérdéskörök. Miután végeztünk a tanulnivalóval egy egyszerű légzéstechnikát sajátítunk el, ami elősegíti a koncentráció képességet. Kóstoló: fűszernövények élő és száraz állapotban.

 

Élő víz, élő tápanyagok témaköre

Vízivási szokásokról, módszerekről, vizek összehasonlításáról, tartalmáról szól e témakör. Megmérjük a vizek pH értékét, különböző vizeket kóstolunk. Megvitatjuk azt is, hogy kinek milyen vízivási módszerei vannak, valamint mennyit illetve hogyan ajánlatos folyadékot fogyasztanunk. Végig beszéljük azokat az italokat, melyeket a gyerekek fogyaszthatnak az ásványvíztől a cukros üdítőkig, és megvitatjuk mi miért jó vagy rossz a szervezetnek. Legvégül pedig közösen készítünk egy nagy adag limonádét, valamint zöldséglevest.

 

Sikerember szokásai mozgással – sportolás

E témakörben megtudjuk ki mit sportol, mi a hobbija, állapotfelmérést készítünk. Napi szokásokról is esik szó, és helybeni mozgásgyakorlatokat végzünk. Ezen felül felvázoljuk a sikeres és sikertelen emberek szokásait. Néhány tanáccsal látjuk el a résztvevőket, hogy melyik szokásokat érdemes bevezetni a mindennapokba, majd a nap zárásaként készítünk egy energiabombát, hogy legyen erőnk a mindennapi sportolásra.

Táplálkozási szokások

Megvitatjuk kinek milyen táplálkozási szokásai vannak, ki mikor és mennyit eszik, napi hány alkalommal. Ezt követően felvázoljuk, hogy hogyan érdemes ütemezni az étkezéseket illetve mikor mennyit és milyen ételt érdemes fogyasztani. Kóstoló: magkrémek, magok, csírák. A program zárásaként pedig zöldségnyársat készítünk közösen.

 

 

Koncentráció, fittség fenntartása étkezésen keresztül természetes módon

Megismerkedünk az alvási szokásokkal, hangsúlyozzuk az alvás fontosságát, valamint a közérzetünket befolyásoló tényezőket is átbeszéljük. Ezt követően a zöldségek táplálkozástani jelentőségéről, zöldségek felhasználási területeiről adunk rövid ismertetőt. Bemutatunk néhány zöldséget, melyek nagyon hasznos hatással vannak szervezetünkre, valamint megemlítjük az ásványi anyagokat és pár ízletes elkészítési módszert. Kóstoló: ecetek. Legvégül pedig közösen készítünk egy friss salátát pelyhekkel.

 

Természetes vitaminpótlás, ásványi anyagok, természetes zsírok

Vitaminok és ásványi anyagok szerepe az egészséges életmódban, vitaminok természetes forrásai. Bemutatjuk a vitaminok jellemzőit, hogyan juthatunk hozzájuk, illetve miben találhatóak. A vitaminokat az ásványi anyagok követik, szintén ismertetjük jellemzőiket, hogy miért van rá szükségünk, majd pedig hogy hogyan tudjuk pótolni őket. Kóstoló: olajok. Végezetül pedig közösen készítünk egy multivitamin turmixot és egy remek zöld salátát.

 

 

Fiatalok korosztályára vonatkozó speciális betegségek prevenciója

Először is, felhívjuk a figyelmet rá, hogy a betegségek ellen leghatékonyabban úgy küzdhetünk, ha megelőzzük őket. A betegségeket csoportosítva vesszük sorba. Megbeszéljük a kiváltó okokat, illetve a megelőzési lehetőségeket. Ezt követően a gabonák jótékony hatásairól beszélünk, valamint a természetes édesítésről. Méz kóstoló követi az eddigieket, majd témánkat az ételallergiákkal zárjuk. Kóstoló: mézek. Végezetül pedig pompás köreteket készítünk gabonákból.

 

Egészségtudatosság

A résztvevők elmondják, hogy milyen szokásokat vezettek már be az életükbe. A beszélgetés után bemutatunk a gyerekeknek egy napi szintű akciótervet, aminek mintájára elkészíthetik a saját napi tervüket, ami az előző hét alkalom tematikáját tartalmazza, illetve felhasználja. Ezt követően készítünk három fajta turmixot, amelyek fogyasztása közben elbeszélgetünk az elmúlt 8 alkalomról, élményekről és felismerésekről, majd okleveleket és ajándékokat adunk át a résztvevőknek.

 


Pénzügyi Tudatosság:

1. Bőséggel teli élethelyzet megteremtéséhez gondolkodásmód kialakítása, a célok megfogalmazása Pénzzel kapcsolatos alapgondolatok, hatékonyabb, bőséggel telibb helyzet kialakítása. Célok kialakításának fontossága. Az egyének gondolatvilágának fontossága.

2. Pénzkezelés, papírpiac A pénz mint értékmérő eszköz. A tudatos pénzkezelés öt szabálya. Mi a befektetés? Mi a részvény és a tőzsde? Hogyan működnek?

3. CashFlow, ingatlanpiac Hogyan tudjuk áramoltatni a cashflow-t? Milyen eszközökkel? Mi a különbség a gazdagság és az anyagi biztonság között? Az ingatlan, mint eszköz.

4. Hitel. A hitel és a kölcsön fogalma, fajtái, működésének megismerése. Mi a különbség a jó és a rossz hitel között?

5. Önfejlesztés, vállalkozás Mit jelent a folyamatos tanulás, önfejlesztés? Hivatásról vagy karrierről általában. Hogyan dönti el az ember, hogy mit fog csinálni, mit tesz azért, hogy a megfelelő szakmát tudja végezni? Alapgondolatok a vállalkozásról: Mi a vállalkozás? Hogyan működik?

6. Csapatjáték, emberi-, üzleti kapcsolatok A csapatmunka, az együttműködés értéke. Mások felé nyitott, segítőkész hozzáállás kialakítása. Érték teremtés, mint az üzleti alapja. Emberi kapcsolatok szerepe az életben és az üzletben.

7. Szabad független élet, adakozás Mikor beszélünk anyagi függetlenségről, mit jelent ez a való életben? Az adakozás fontossága.

8. Sikeres ember szokásai. A sikeres élet fejben dől el. Szokások, melyek megkülönböztetik az embereket. Sikeres és sikertelen gondolkodásmódok. Gondolatok a pozitív hozzáállásról.

A kurzuson részt vevő fiataloknak nem csupán a gondolkozása változik meg a pénzről, a pénzkezelésről, hanem az aktív részvétel megjutalmazása képpen értékes ajándékokat kapnak, melyel szintén közelebb visszük a sikeres boldog élethez.

Amennyiben programjaink felkeltették figyelmét, és szeretné megvalósítani iskolájában, klubjában hívja bátran ügyfélszolgálatunkat. Az egyeztetés folyamán egyedi ajánlatok és kérések is megoldhatóak.

Ügyfélszolgálat:

Mobil: +36 70 632 5669
E-mail:  info@penzmagnes.hu