Hogyan segítübnk mi

Programjaink által a gyerekek egy teljesen új világot ismernek meg.

 • Egy olyat, amelyet eddig még máshol, máshonnét nem volt alkalmuk megismerni.
 • Egy olyat, ahol nem törődünk a korlátokkal, hanem csak a lehetőségekkel.
 • Egy olyat, amely kitárja számukra a világ kapuját.
 • Egy olyat, ahol a tanulás természetes folyamatát összekötjük a nevetéssel és a szórakozással.

Jövőben megvalósuló iskolai programjaink

Ebben az éveben (2019) két napon keresztül Tolna megyében tartunk gyermekotthonok lakóinak Pénzügyi Tudatosság képzést, illetve akik korábban már részt vettek ilyen rendezvényen, azoknak további nézőpontokból világítjuk meg a tudatos pénzkezelés csínját-bínját, hogy a jövőben még tudatosabbak lehessenek a pénzügyeik kezelésében.
Januárban feladatunk a továbbiakban, hogy két jánoshalmi iskola számára előkészítsünk egy két éves, négy féléven át tartó pénzügyi tudatosság programot, melynek keretében félévente 6 alkalmas kurzust fogunk megvalósítani a 6-7-8. osztályosok számára. A program összesen két éves lesz, félévenként negyvennyolc diák vesz majd részt benne. Csaknem 200 diák pénzügyi tudatosságát segítjük ismételten a jánoshalmi járásban a 2019. és 2020. év során. Sőt úgy tűnik, hogy a dél-alföldi térségben újabb iskolai megrendelésünk lesz az során, erről hamarosan részletesen is beszámolunk.

Eddig megvalósult iskolai programjaink

2015. szeptember-novemberben, Bács-Kiskun-megyében, 10 településen, 11 iskolában, 528 gyereknek tartottunk tematikus CashFlow pénzügyi oktatást heti rendszerességgel a délutáni órákban, tanítás után. A napi teendőik ellenére a gyerekek, hatalmas lelkesedéssel várták a következő alkalmakat. A játék a tanátok körében is nagy sikert aratott. A program sorozat után több iskola részvételével a jelentkező tanároknak külön képzést tartottunk, hogy a jövőben is játszhassák a játékot.

A nagysikerű iskolai programot követően 2015. november 20-án, Dunaszerdahelyen 64 diáknak tartottunk egynapos tematikus CashFlow pénzügyi oktatást, ahol minden nyelvi nehézség nélkül sikerült a gyerekeknek játszani, és megismerni a CashFlow fogalmát, működését. A napi program végén a gyerekek feltöltődve és kíváncsian kérdezték, hogy mikor lesz a következő alkalom.

A fiatalok mondták rólunk

Nagyon jó volt a foglalkozás, segít megmutatni, hogyan kell bánni a pénzzel. – Péterffy Kristóf, 12 éves
Az elején nehéz volt, de a végén élveztem, hogy kijutottam a mókuskerékből. – Kovács Borbála, 14 éves
Jól éreztem magam, sokat lehetett belőle tanulni. – Salamon Botond, 15 éves
Tanulságos volt, és érdekes, és a végén már tudjuk mit kell csinálni. – Kocsis Noémi, 14 éves
Nekem azt a tanulságot szolgálta, hogy takarékoskodjak a pénzemmel, és meg kell ragadni a lehetőséget. – Pinczési Bálint, 13 éves
Olyan hasznos dolgokat tanított nekem a játék amit később feltudok használni. – Laufer Botond, 13 éves
Örülök, hogy részt vettem a foglalkozáson, remélem lesz még lehetőségem. – Szűcs Krisztina, 14 éves

Eddig megvalósult gyermektáboroztatási programunk 

2014. május – CashFlow Tábor Start – próbatábor

Első táborunkban kisebb körben, főként a CashFlow Mágnes Közösség tagjainak és azok ismerőseinek gyermekeit bevonva teszteltük és finomítottuk a már korábban kialakított tábori programokat. Részt vehettek a programon a szülők is annak érdekében, hogy minél több visszajelzést kapjunk programjainkról. A tábor annyira jól sikerült, és a gyerekek olyan jól érezték magukat, hogy észre se vették, hogy „kísérleti alanyok”.

2015. augusztus – CashFlow Tábor – Balatonszemes

A teljes táborvezetői csapat összeállt. Ismerős a szlogen: “Nyári gyerekek a balatonparton”? Igen, ez volt a tábordalunk, és igen,  72 táborozóból és 18 fő táboroztatóból állt össze egyhetes táborunk. A CashFlow Táborban nagyrészt a Jánoshalmi járásból érkeztek a fiatalok. A gyerekek között voltak hátrányos helyzetűek, és vállalkozói családból érkező jómódú fiatalok egyaránt, ám a szociális különbség a harmadik napra teljesen köddé vált a tábor során. A gyerekek új kapcsolatokat alakítottak ki egymással és egy hétig felszabadultan játszottak egymással. A táborlakók nagyszerű élményekben részesültek a változatos, játékos programoknak köszönhetően. A CashFlow101 játék elérte a célját, több programelemet ki is kellett cserélni, hogy még többet cashflowzhassanak. A vendégelőadókkal színesített programokból Doubravszky György pénzmágnes előadását és Kocsis Bálint mesterséf élményfőzés bemutatóját tapsolták meg leginkább. A Zamárdi Kalandparkban ünnepeltük meg a tabor sikeres zárását annak utolsó délutánján.

2016. június – CashFlow Tábor – Dunaszerdahely – Királyfiakarcsa

Felvidéki partnerünkkel a Vulkán Társulással és annak vezetőjével Mikóczi Ferenccel közösen valósítottuk meg az első országon kívüli táborunkat. A táborlakóknak lehetősége volt egy szuperintenzív CashFlow101 játékban bővelkedő hétvégi táborban részt venni, ahol a tudatos pénzkezelés alapjait sikeresen mutattuk be számukra. A tábor a Petőfi Társulás táborhelyszínén valósult meg, melyért külön köszönettel tartozunk. Számos új táborvezetőnk mutatkozott be a táborban sikerrel, ami hatalmas előrelépés volt közösségünk életében.

2016. július – PMGYIA Coca Cola Tábor – Zamárdi

Stratégiai partnerünkkel a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvánnyal sikerült megvalósítanunk első egynapos jelenlétünket egy tábor életében, ahová a tudatos pénzkezelés alapjait és a CashFlow101 játékot vittük el táborvezető társainkkal közösen. A kihívás nagy volt, mivel a táborozók között számos 12 év alatti fiatalt is lehetőségünk volt megismerni, végül a siker itt sem maradt el, a gyerekek nem akarták abba hagyni a cashflowzást a programunk végén. Öröm volt részt venni programelemként más által szervezett táborban, köszönjük a meghívást PMGYIA!

2016. augusztus – Élménytábor – Balatonszemes

Ismét a balatonparton tartottuk egyhetes táborunkat az előző évben is jól bevált helyszínen az Esély Budapest Alapítvány üdülőjében. A táborban 67-en gyűltünk össze és a kibővített tábori programoknak köszönhetően még nagyobb sikert értünk el táborozóink körében. Az újonnan beépült egészségtudatos életmóddal összefüggő játékok, gyakorlatok is elérték céljukat, a gyerekek átgondoltan költötték el a büfében a költőpénzüket. Volt aki a colát, volt a chipset hagyta el és elindult a zöldségláz, azaz tudatosan kezdtek táplálkozni a negyedik naptól kezdve a gyerekek. Ehhez ismét Kocsis Bálint mesterséf adott segítséget, óriási sikerrel ért véget a számos egészséges ételt magába foglaló élményfőzés bemutatója. Az alapítványunk támogatói több sikeres vállalkozó látogatott el táborunkba, közülük Veres Attila rövid prezentációja aratta a legnagyobb sikert, aki a tudatos sikeres élet gyakorlati szokásaiba avatta be a résztvevőket. Az egy évvel korábbi táborban még táborozóként részt vett fiatalok közül megszavazásra került az év fejlődés szakértője, aki 2016-ban Bálint Lehel lett, aki számos sikerszokásokat tartalmazó eredményéről számolt be. A táborozók többsége komoly inspirációt kapott tőle és társaitól, a táborozók többsége új céllal érkezett haza a táborból. Legnagyobb eredményünk, hogy a tábort követően Jánoshalmán el tudtuk indítani a táborozóinkkal közösen első CashFlow Ifjúsági klubunkat, mely hetente tart moderátoraink segítségével tematikus foglalkozásokat tudatos pénzkezelés, életmód, egészségtudatosság és más érdekes témákban.

 

2017. július – II. Élménytábor – Dunaszerdahely – Királyfiakarcsa

Felvidéki partnerünkkel a Vulkán Társulással sikerült megvalósítani a
II. Élménytábort, melynek rendezését a helyi partner biztosította, mi pedig a tábori tematikánkból igyekeztünk azon programelemeket beépíteni, melyek az elmúlt 3 évben a legnagyobb sikert érték el táborainkban. Remek szinergiában valósult meg Mikóczi Ferenc önismeret – őszinteség és az álmokból célokat előadássora illetve a szituációs játék délutánja, amit a közösségünk táborvezetői által vezetett csoportfoglalkozások, tudatos pénzkezelés ismeretanyaga és a CashFlow101 játékok egészítettek ki. Az i-re a pontot a táborzárást megelőzően az egészségtudatosság és azonbelül a tudatos táplálkozás ismeretanyagával tettük fel, ahol a zöld turmix lett a nyerő a táborozók véleménye szerint. Ismét sikerült a gyerekeknek inspirációt, azonnal használható szokásokat tanítani a sikeres és boldog élet eléréséhez, amiből jócskán magukkal vittek táborozóink. Köszönjük a háttérszervezést, a helyszínt, a kiemelkedően finom ételeket a Vulkán Társulásnak!

2018.július – III. Élménytábor – Dunaszerdahely – Királyfiakarcsa

A 2018-as évben került megvalósításra a III. Életmód Tábor ismét Dunaszerdahelyen a PÉNZMÁGNES Alapítvány és a Vulkán Társulás közös szervezésében. A tábor 3 teljes napot vett igénybe, péntek reggeltől vasárnap délutánig. Önkénteseink szorgosan segítettek mind az előkészületekben, mind a fantasztikus lebonyolítás kapcsán. A tábor kihagyhatatlan elemei közé tartozott a CashFlow 101 társasjáték, Mikóczi Ferenc inspiráló előadásai, a kidobós és persze az esti bulik.

Önkéntes moderátoraink szívüket, lelküket beletették minden egyes programba. A résztvevő gyerekek, fiatalok olyan új tapasztalatokat és élményeket szereztek, amelyek segítségével megvalósítják álmaikat, vágyaikat és céljaikat. Olyan magabiztosságot és szeretet kaptak a résztvevők, amely megváltoztatta az életüket és ezáltal új lehetőségek képesek észrevenni.

Az együtt átélt közös élményeket életük végéig megőrzik és mindazt a tudást, amit játékosan és könnyedén elsajátítottak bármikor előszedhetik a „kis kókuszkájukból”.

Hálásak vagyunk minden közreműködőnek, aki a tábor sikeréhez hozzájárult! Köszönjük résztvevőinknek, akik hozzájárultak a tábor sikerességéhez!

Ha 12-17 év közötti vagy, gyere és táborozz velünk!

Élmény dús programjaink felejthetetlen nyári emléket adunk. Programjaink fő vonalakban:

 • Sportjátékok, vetélkedők

 • Pénzkezelési ismeretek, csapatjáték

 • Strandolás

 • CashFlow 101 szimulációs játék: kijutás a mókuskerékből

 • Kötélpálya

 • Egészséges életmód vetélkedő

 • Zenés buli, tábortűz

 

A következő Életmód Tábor:

Hamarosan….

Foglald le a helyedet még ma, a következő Életmód Táborunkra!

Szeretnél eltölteni három izgalmas napot egy sikerorientált fiatal társaságban?
Érdekel, hogy tudod a benned szunnyadó tehetséged a felszínre hozni?


Nagy örömmel tudatjuk Veletek, hogy ismét megrendezésre kerül, immáron harmadik alkalommal megrendezett Életmód Tábor avagy Kitörés a szürke hétköznapokból. Táborunkban olyan 10 – 18 éves fiatalokat várunk, akiknek szüleik szeretnék, hogy gyermekeik egy biztonságos közegben töltsenek el három napot, ahol felkészülhetnek az előttük álló felnőtt élet kihívásaira.
Tábor témáiból, programjaiból ízelítő:
– Cash Flow pénzügyi szimulációs játék
– Álmokból célok
– Tábortűz, Disco
– Tudatos, egészséges életmód
– Ügyességi és csapatjátékok
– Sport, mozgás

Várunk Téged, csatlakozz hozzánk!

Kattints ide a regisztrációhoz! >>>

A tábor oldala itt: www.cashflowtabor.hu

Pénzügyi képzés a fiatalok sikeres jövőjéért

Közösségi házban, hátrányos helyzetű gyerekeknek térítésmentesen tartunk rendszeresen CashFlow Klubfoglalkozásokat. Meglepően jó a gyerekek fogékonysága az új és hasznos dolgok iránt. Annak ellenére, hogy nem csupán játszunk, hanem elméleti foglalkozást is tartunk, nagyon figyelmesek és aktívak. Nyitottak, befogadóak, így remélhetőleg sokkal céltudatosabbak és sikeresebbek lesznek az Életben.

Nyelvi képzés

Az alapítvány segítséget kíván nyújtani a határokon innen és túl a magyar nemzetiségű gyerekek idegen nyelvi képzésében is. Szorgalmazza a közoktatási intézményekkel együttműködési megállapodások kötését az idegen nyelv fokozottabb elsajátítása érdekében.

Click4Skill a mobil nyelvtanár

Ha úgy érzed, semmi időd a nyelvtanulásra, van számodra egy megoldásunk!

Click 4 Skill nyelvoktató szoftverünkkel játékosan, szórakozva tanulhatod meg az angol, vagy a német nyelvet akár a dugóban ülve, vagy a villamosra várva.

A rendszer a sikerre ösztönöz, így garantálva a fejlődést a féléves kurzus végére.

Magyar kutatók fejlesztették ki a módszert, amellyel bárki, kortól és előképzettségi szinttől függetlenül, alkalmazásunkkal teljesen kezdő szintről 7 hónap alatt, napi 1 óra tanulással magabiztos tudásra tehet szert. A teljes program elvégzésével, pedig több mint felsőfokú szintet érhet el.

Irány a C4S! >>

„Az iskolában azt megtanítják az embernek, hogyan kell a pénzért megdolgoznia.
Azt viszont már nem mondják el, hogyan kell a pénzt megdolgoztatnia.”
– Robert Kiyosaki

Energikusan Egészségesen program

Programunk célja a tudatos életmód elsajátítása 12-16 éves résztvevőkkel. Megismertetjük őket mind elméletben, mind pedig gyakorlatban az egészségtudatosság alapjaival interaktív, játékos módszerekkel.

Olyan tudást bocsátunk a fiatalok rendelkezésére, amit a jövőben is kamatoztathatnak. Megtanítjuk őket finom, egyszerű, és egészséges ételek és italok elkészítésére, így javítva életminőségükön.

Mivel a túlsúly, és az egészségtelen táplálkozás hiánya népbetegség hazánkban, fontos, hogy gyermekeinknek már egészen fiatal korukban szokássá váljon az egészséges, tudatos életmód.

Miért CashFlow 101 játékkal?

A CashFlow 101 játékot egy időben 4-6 gyerekkel játsszuk, ami több mint egy társasjáték, ez egy szimulációs oktatás. A gyerekek úgy játszanak, hogy észre se veszik, hogy közben tanulnak. A CashFlow 101 oktató játék a pénzügyi életet szimulálja. A játék során a gyerekek megismerik többek között a hatástöbbszörözés, a bőségszemlélet és a cashflow fogalmát. Megtapasztalhatják a csapatjáték élményét, az összefogás erejét.

CashFlow Klub fiataloknak

A CashFlow Klubot 2016-ban indítottuk el Jánoshalmán helyi lakosú hátrányos helyzetű gyerekek számára. Heti egyszer találkozunk a helyi közösségi házban, ahol többek között olyan témákról tanulnak a gyerekek, mint:

 • A vállalkozói gondolkodásmód

 • Az egészséges életmód

 • Sikerszokások

 • Pénzügyi tudatosság

Játékos formában, jó hangulatban telnek a foglalkozások, ahol a gyerekek hozzájuk hasonló, fejlődni vágyó fiatalokkal ismerkedhetnek meg, és barátkozhatnak össze.

Ezenkívül a résztvevőknek kitaláltunk egy motivációs rendszer, így pontokat gyűjthetnek a Klubbok ideje alatt, amiket ajándékokra válthatnak be.

2017-ben pedig bevezettük a tagsági rendszert, hogy a kitartó, igazán aktív fiataloknak kedvezzünk vele, és csak ők járhassanak ebbe a nagyszerű közösségbe, ami egy kivételes lehetőség a számukra.

Munkatársaink támogatása

Az alapképzések után, moderátoraink, egy belsőleg leszervezett mentori program keretében, folyamatos képzésen vesznek részt.

Ezen kívül rendszeresen részt veszünk külsős előadásokon, kiállításokon, így egyszerre tudjuk építeni tudásunkat és az emberi kapcsolatainkat.

Facebook
Youtube
Instagram