fbpx

CashFlow Magnet – Magyarország legújabb pénzügyi szimulációs társasjátéka

Rengeteget emlegettük mostanában, de mi is ez pontosan? Bizonytalan pénzkezelés, instabil anyagi háttér és kilátástalan, monoton élet – ezen fogalmak aktualitása hívta életre a CashFlow Magnet társasjátékot. Csapatunk kiemelten kezeli, hogy az iskolapadból frissen kikerülő fiatalokat ne egy sivár és lehetőségektől mentes élet fogadja.

Fókuszban a pénzkezelés és az ismeretátadás

Sorsuk viszont a saját kezükben van, de nem mindegy milyen segítséget és mennyire alapos tudást tudhatnak magukénak. Központi téma a tudatos pénzkezelés, hiszen a lehetőségeknek sokszor a pénztárcánk szab határt. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a tőkeképzést/megtakarítást nem lehet elég korán elkezdeni: nincs olyan, hogy haszontalanul kevés félretehető pénz, csak lassabban halad a folyamat – de így is a cél felé tartasz.

Fontosnak tartottuk a fentiekhez kapcsolódó ismeretek átadását, gyerekekről és fiatal felnőttekről lévén szó, játékos formában. Sikerült egy abszolút életszerű, a valóságban is meghozható, meghozandó döntéseken alapuló oktató társasjátékot megalkotnunk, ez a CashFlow Magnet.

Először a tőkeképzés, majd a befektetés, végül pedig jöhet a Szabad Élet Pálya

A háromórás játékidő alatt nagyjából 15-20 év „telik el”, ami alatt sok minden történhet.

Az élethelyzet kártyák kihúzását követően első lépésként tőkeképzési kártyák húzásával pl.: részvényekbe, állampapírba, ingatlanba vagy más tőkeképző lehetőségbe fektethetjük a megtakarításunkat vagy akár vállalkozást indíthatunk.
100.000 euró megtakarítás felhalmozása után már befektetési kártyát húzhatsz, ahol nagy értékű ingatlanokba, vállalkozásokba fektethetsz hozamért akár franchise vagy csendestársi jogviszonyban.
A befektetési üzletek hozamainak köszönhetően emelkedik a CashFlow-d és a passzív jövedelmed.
A Piaci vásárló kártyát húzva túladhadsz a megvett ingatlanjaidon vagy más tőkeképző eszközeiden.
Az Extra kiadás kártyák egyszeri nem várt események kiadásait tartalmazzák, amit ki kell fizetned a mezőre lépéskor.

A pálya tarkítva van továbbá Adakozás és Gyermek mezőkkel, ahol adományozásra nyílik lehetőséged, utóbbinál pedig a családod bővül. A cél az, hogy a passzív jövedelmed fedezni tudja összes kiadásodat. Amennyiben eddig eljutottál, vár a Szabad Élet Pálya!

A tábla másik oldalán már anyagi biztonságban valósíthatod meg álmaid bármelyikét. Nincs meghatározott irány amit követned kell, arra haladhatsz, amerre közelebb kerülsz hőn áhított vágyaid mezőjéhez. Itt minden csak rajtad múlik, használd ki a döntés lehetőségét! Akkor ér véget a menet, ha vagyonod bővült egy adott összeggel, illetve mind a nyolc érmédet elhelyezted a táblán – mint a megvalósított álmok bizonyítékát.

Mindezt az életben használod fel, és megalapozod a jövőd

A játék végeztével érdemes számot vetned a frissen szerzett tapasztalataidról, hiszen a játék teljes mértékben a valóságot szimulálja. A döntések és kockázatok hasonlóan alakulhatnak, és maga a gazdagodás folyamata kerül lemodellezésre – amire Neked is nagy befolyásod van!

Fő üzenetünk tehát az, hogy vedd kézbe a jövődet, használd a CashFlow Magnet pályán tanultakat, és kezdd el a tőkeképzést! Légy türelmes magaddal, de legyenek céljaid!

Amennyiben szívesen kipróbálnád ezt a szimulációs játékot egy jó hangulatú közösségben, várunk Klubtalálkozónkon!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
Youtube
Instagram