Bankolj okosan – használj Curve kártyát!

Bankolj okosan – használj Curve kártyát!

Neked is több bankkártyád van és unod már, hogy mindig nálad kell lennie például hitelkártyának, bankkártyának, esetleg céges kártyáidnak? Néha össze is kevered, hogy mikor melyiket használd? Mi ajánlunk erre egy megoldást, egyetlen kártyával kiválthatod az összes kártyád ez pedig a Curve. Tarts velünk és ismerd meg a Curve adta lehetőségeket!

Nézzük meg mi is az a Curve!

A Curve egy FinTech pénzügyi vállalat, amely az Egyesült Királyságból kezdte meg a működését 2018-ban. A Revolut és TransferWise Fintech pénzügyi szolgáltatókhoz hasonló a Curve is. Miután elvégezted a regisztrációt kapsz egy Mastercard bankkártyát és letöltheted a Curve applikációját, ami nem csak felhasználóbarát, de még olcsó is.

Ha szeretnéd elolvasni a másik két FinTech vállalatról szóló blogcikkünket kattints IDE!

Egyetlen kártya mind felett!

A Curve legnagyobb előnye, hogy díjmentesen hozzárendelhetünk a Curve kártyánkhoz tetszőleges számú bankkártyát. Vásárláskor csak ki kell választani a mobilalkalmazáson belül, hogy melyik kártyánkat terheljék a vásárlás során. Ezáltal úgy használjuk bármelyik bankkártyánkat, hogy fizikailag mégsem azzal, hanem a Curve kártyával fizetünk. 

Nagy előny még az is, hogy a Curve kártyára nem kell külön pénzt feltölteni, ezáltal gyakorlatilag úgy használható, hogy egyetlen forint sincs rajta. Ez akkor lehetséges, ha hozzá van rendelve legalább egy élő bankkártya az alkalmazáson keresztül, ezáltal annak keretével vásárolhatunk. 

1%-os pénzvisszatérítés, azaz Cashback

Miután megérkezett ingyenesen a Curve kártyánk, beállíthatjuk az applikációban azt a három kereskedelmi egységet, ahonnan szeretnénk az első 3 hónapban a Curve kártyán keresztüli vásárlásaink után 1%-ot visszakapni. A rendszer várakozás nélkül, azonnal érzékeli ezeket a vásárlásokat, és jóváírja rögtön az 1%-os visszatérítést, ami ezután tetszőlegesen elkölthető. Elég hosszú az a lista, amelyből kiválaszthatjuk a tetszőleges kereskedelmi egységeket. Választhatunk többek közül Tesco, Lidl, Aldi, Shell, Starbucks, IKEA, Amazon, EasyJet közül is.

„Back in time” funkció – azaz vissza az időben

Ez egy szuper funkció, amellyel 14 napig meggondolhatod magad, azaz dönthetsz úgy, hogy inkább egy másik kártyával szeretnéd az adott vásárlást kifizetni. Ez nagyon sok szituációban hasznos, pl: Deviza ingadozásra “spekulálsz”: 

Tegyük fel, hogy veszel valamilyen terméket vagy szolgáltatást Magyarországon 15.000 Ft értékben és  van forint alapú bankkártyád, de Te valamiért inkább egy euró alapú hitelkártyáról szeretnéd kifizetni. Igen ám, de úgy ítéled meg, hogy most éppen neked nem kedvező az árfolyam. Ezért mégis csak kifizeted a Forint alapú bankkártyáddal és vársz egy kicsit (maximum 14 napot), amikor éppen kedvezőbbnek tűnik az árfolyam akkor teszed át az Euró alapú bankkártyádra a tranzakciót. Persze ez rossz irányba is elsülhet, ha rosszul spekulálsz. Ez egy bonyolultabb példa volt, de nagyon jól alkalmazható egyszerűbb esetekben is, pl.: ha 2 bankkártyád van, és valamiért tankolni az egyikről szoktál, minden mást pedig a másikról vásárolsz, csak egy gombnyomással átállíthatod a tranzakciót. 

Kiadástervezés egyszerűen

Ez az alkalmazás megmondja neked, hogy mire mennyit költesz, főleg, ha ezt használod minden tranzakciónál. Márpedig mivel mögötte van több bankkártyád, miért ne használnád mindenhol? Ebből kiderül, mennyit költesz élelmiszerboltban, ruházkodásra vagy szórakozásra. Így könnyen tudsz költségvetési tervet készíteni, jobban tudod kontrollálni a kiadásiat és még a megtakarítás gyűjtése is könnyeb. Az adatok megvannak, a többi már rajtad múlik! A Curve alkalmazásból megismert adatokat akár egy alkalmazásba is át tudod tölteni, ahol automatikusan ki tudod számítani a havi kiadásaidat és bevételeidet is, így nem lesz gondod a likviditással sem. 

Választható számlacsomagok

2 számlacsomag közül választhatunk: a Blue és a Black. Amennyiben csak az alapszolgáltatásokra van szükséged válaszd a Blue számlacsomagot, amely teljesen ingyenes, és a következőket tartalmazza:

 • Ingyenes Mastercard kártyát
 • Több, mint 200 pénznemben fizethetsz a bankközi átváltási árfolyamon
 • Díjmentes készpénzfelvétel biztosít bankautomatából havi 200 EUR-ig – az ezt meghaladó összegre 2% készpénzfelvételi díjat kell fizetni
 • Díjmentes pénzváltás 500 EUR/hóig, felette 2% átváltási díjat kell fizetni. Hétvégén 0,5% átváltási díj GBP, EUR és USD esetén és 1,5% a maradék devizában.
 • 1%-os pénzvisszatérítés 90 napig (három általad választott cégre a céglistáról)
 • Kártya kontroll: bármikor inaktiválható a kártya. Ha elhagytuk / ellopták tőlünk, akkor az applikáción keresztül azonnal le tudjuk tiltani a kártyát. A tiltás nem végleges, ugyanis bármikor egy gombnyomásra újra aktiválni tudod a kártyádat.
 • Back in Time funkció: 14 napig a már kifizetett vásárlásokat átterhelhetjük egy másik kártyára, vásárlásonként egyszer 

Amennyiben ki tudod használni a végtelen pénzvisszatérítést vagy sokat utazol és 500 fontnál több készpénzt  veszel fel, akkor megéri a Black számlacsomagot választani, amelynek havi díja 9.99 EUR.

A Black csomag, a Blue csomag összes előnyét tartalmazza, emellett: 

 • Díjmentes készpénzfelvétel bankautomatából havi 400 EUR-ig – az ezt meghaladó összegre 2% készpénzfelvételi díj
 • Díjmentes pénzváltás limit nélkül
 • Utazás esetén beteg és csomagbiztosítás
 • 1%-os pénzvisszatérítés egy életen át (három általad választott cégre a céglistáról)

Ha szeretnél még több információt megtudni a Curve-ról, akkor olvasd el a legújabb e-bookunkat, amelyben még több hasznos információval fogsz gazdagodni az elektronikus fizetés témakörében! 

Érdekel még több FinTech cég szolgáltatása? Olvasd el a korábbi blogcikkjeinket, amely a Revolutról és a TransferWise-ról szól.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük