Programjaink

 

Energikusan Egészségesen program:

Programunk célja a tudatos életmód elsajátítása 12-16 éves résztvevőkkel. Megismertetjük őket mind elméletben, mind pedig gyakorlatban az egészségtudatosság alapjaival interaktív, játékos módszerekkel.

Olyan tudást bocsátunk a fiatalok rendelkezésére, amit a jövőben is kamatoztathatnak. Megtanítjuk őket finom, egyszerű, és egészséges ételek és italok elkészítésére, így javítva életminőségükön.
Mivel a túlsúly, és az egészségtelen táplálkozás hiánya népbetegség hazánkban, fontos, hogy gyermekeinknek már egészen fiatal korukban szokássá váljon az egészséges, tudatos életmód.
A 2016-os évtől kezdődően elsőként Jánoshalmán, a fiataloknak létrehozott CashFlow Klubban valósítunk meg heti rendszerességgel ilyen, és ehhez hasonló, tartalmas, játékosan tanulható programokat.

Tematikánk az alábbi sorrendben épül fel:

Helyes táplálkozás előnyei, helytelen táplálkozás hátrányai

Az első alkalmon megismerkedünk az alapanyagokkal. Az okostányér fogalma is bevezetésre kerül, majd a miből mennyit és miért kell fogyasztani kérdéskörök. Miután végeztünk a tanulnivalóval egy egyszerű légzéstechnikát sajátítunk el, ami elősegíti a koncentráció képességet. Kóstoló: fűszernövények élő és száraz állapotban.

 

Élő víz, élő tápanyagok témaköre

Vízivási szokásokról, módszerekről, vizek összehasonlításáról, tartalmáról szól e témakör. Megmérjük a vizek ph értékét, különböző vizeket  kóstolunk. Megvitatjuk azt is, hogy kinek milyen vízivási módszerei vannak, valamint hogy mennyit illetve hogyan ajánlatos folyadékot fogyasztanunk. Végig beszéljük azokat az italokat, melyeket a gyerekek fogyaszthatnak az ásványvíztől a cukros üdítőkig, és megvitatjuk mi miért jó vagy esetleg nem jó a szervezetnek. Legvégül pedig közösen készítünk egy nagy adag limonádét valamint zöldséglevest.

 

Sikerember szokásai mozgással – sportolás

E témakörben megtudjuk ki mit sportol, mi a hobbija, állapotfelmérést készítünk. Napi szokásokról is esik szó, és helybeni mozgásgyakorlatokat végzünk. Ezen felül felvázoljuk a sikeres és sikertelen emberek szokásait. Néhány tanáccsal látjuk el a résztvevőket, hogy melyik szokásokat érdemes bevezetni a mindennapokba, majd a nap zárásaként készítünk egy energiabombát, hogy legyen erőnk a mindennapi sportolásra.

 

Táplálkozási szokások

Megvitatjuk kinek milyen táplálkozási szokásai vannak, ki mikor és mennyit eszik, napi hány alkalommal. Ezt követően felvázoljuk, hogy hogyan érdemes ütemezni az étkezéseket illetve mikor mennyit és milyen ételt érdemes fogyasztani. Kóstoló: magkrémek, magok, csírák. A program zárásaként pedig zöldségnyársat készítünk közösen.

 

 

Koncentráció, fittség fenntartása étkezésen keresztül természetes módon

Megismerkedünk az alvási szokásokról, hangsúlyozzuk az alvás fontosságát valamint a közérzetünket befolyásoló tényezőket is átbeszéljük. Ezt követően  a zöldségek táplálkozástani jelentőségéről, zöldségek felhasználási területeiről adunk rövid ismertetőt. Bemutatunk néhány zöldséget, melyek nagyon hasznos hatással vannak szervezetünkre, valamint megemlítjük az ásványi anyagokat és pár ízletes elkészítési módszert. Kóstoló: ecetek. Legvégül pedig közösen készítünk egy friss salátát pelyhekkel.

 

Természetes vitaminpótlás, ásványi anyagok, természetes zsírok

Vitaminok és ásványi anyagok szerepe az egészséges életmódban, vitaminok természetes forrásai. Bemutatjuk a vitaminok jellemzőit, hogyan juthatunk hozzájuk, illetve miben találhatóak. A vitaminokat az ásványi anyagok követik, szintén ismertetjük jellemzőiket, hogy miért van rá szükségünk, majd pedig hogy hogyan tudjuk pótolni őket. Kóstoló: olajok. Végezetül pedig közösen készítünk egy multivitamin turmixot és egy remek zöld salátát.

 

Fiatalok korosztályára vonatkozó speciális betegségek prevenciója

Legelőször is felhívjuk a figyelmet rá, hogy a betegségek ellen leghatékonyabban úgy küzdhetünk ha megelőzzük őket. A betegségeket csoportosítva vesszük sorba. Megbeszéljük a kiváltó okokat illetve a megelőzi lehetőségeket. Ezt követően a gabonák jótékony hatásairól beszélünk, valamint a természetes édesítésről. Méz kóstoló követi az eddigieket, majd témánkat  az ételallergiákkal zárjuk. Kóstoló: mézek. Végezetül pedig pompás köreteket készítünk gabonákból.

Egészségtudatosság

A résztvevőket meghallgatjuk, hogy milyen szokásokat vezetett be az életébe. A beszélgetés után bemutatunk a gyerekeknek egy napi szintű akciótervet, aminek mintájára elkészíthetik a saját napi tervüket, ami az előző hét alkalom tematikáját tartalmazza, illetve felhasználja. Ezt követően készítünk három fajta turmixot, amelyek fogyasztása közben elbeszélgetünk az elmúlt 8 alkalomról, élményekről és felismerésekről, majd okleveleket és ajándékokat adunk át a résztvevőknek.

 


Pénzügyi Tudatosság:

 

1. Bőséggel teli élethelyzet megteremtéséhez gondolkodásmód kialakítása, a célok megfogalmazása Pénzzel kapcsolatos alapgondolatok, hatékonyabb, bőséggel telibb helyzet kialakítása. Célok kialakításának fontossága. Az egyének gondolatvilágának fontossága.

 

2. Pénzkezelés, papírpiac A pénz mint értékmérő eszköz. A tudatos pénzkezelés öt szabálya. Mi a befektetés? Mi a részvény és a tőzsde? Hogyan működnek?

 

 

3. CashFlow, ingatlanpiac Hogyan tudjuk áramoltatni a cashflow-t? Milyen eszközökkel? Mi a különbség a gazdagság és az anyagi biztonság között? Az ingatlan, mint eszköz.

 

 

 

4. Hitel. A hitel és a kölcsön fogalma, fajtái, működésének megismerése. Mi a különbség a jó és a rossz hitel között?

 

 

 

5. Önfejlesztés, vállalkozás Mit jelent a folyamatos tanulás, önfejlesztés? Hivatásról vagy karrierről általában. Hogyan dönti el az ember, hogy mit fog csinálni, mit tesz azért, hogy a megfelelő szakmát tudja végezni? Alapgondolatok a vállalkozásról: Mi a vállalkozás? Hogyan működik?

 

6. Csapatjáték, emberi-, üzleti kapcsolatok A csapatmunka, az együttműködés értéke. Mások felé nyitott, segítőkész hozzáállás kialakítása. Érték teremtés, mint az üzleti alapja. Emberi kapcsolatok szerepe az életben és az üzletben.

 

 

7. Szabad független élet, adakozás Mikor beszélünk anyagi függetlenségről, mit jelent ez a való életben? Az adakozás fontossága.

 

 

 

8. Sikeres ember szokásai. A sikeres élet fejben dől el. Szokások, melyek megkülönböztetik az embereket. Sikeres és sikertelen gondolkodásmódok. Gondolatok a pozitív hozzáállásról.

 

 

 

A kurzuson részt vevő fiataloknak nem csupán a gondolkozása változik meg a pénzről, a pénzkezelésről, hanem az aktív részvétel megjutalmazása képpen értékes ajándékokat kapnak, melyel szintén közelebb visszük a sikeres boldog élethez.

 

Amennyiben programjaink felkeltették figyelmét, és szeretné megvalósítani iskolájában, klubjában hívja bátran ügyfélszolgálatunkat. Az egyeztetés folyamán egyedi ajánlatok és kérések is megoldhatóak.

Ügyfélszolgálat:

Mobil: +36 70 632 5669
E-mail:  info@penzmagnes.hu